onsdag 27 oktober 2010

Tankpåfyllningen

Ja såhär kommer den nya tankpåfyllningen att se ut inne i bilen fast att det ska vara ett skyddande flexirör över slangen också. Tyvärr får inte batterilådan plats där den satt förut då reservhjulet hamnar lite mera till vänster samt att tornen bygger lite mera in i bilen nu så den ska få en ny placering. Annars börjar de mesta falla på plats för denna gången och det återstår mest målning samt montering.

måndag 25 oktober 2010

Lackat och fint

Då är bakaxeln klar och tillsammans med vantskruvarna lackade i guld. Fjäderbenstornen är nu även helt klara så där är det bara lite målande kvar. 
Tanken har också fått sig lite ny skyddande lack, det är även färdigmålat på golvet ovanför tanken samt tankbanden har fått lite guldfärg. Arbetet med den nya påfylnadsslangen har även kommit en bra bit och är nästan klart så snart ska tanken monteras men bakaxeln får nog vänta ett tag tills golvet är målat. 

onsdag 20 oktober 2010

Tornen nästan klara

Ja då var fjäderbenstornen nästan klara de ska bara svetsas klart nu. Höjden på bilen blev precis lagom och det finns möjlighet att justera lite åt båda håll. Så nu ska tornen svetsas och sen ska det svetsas fast två fästen till på bakaxeln för vantskruvarna. Så sen kan bakaxeln lackas och undersidan av golvet runt tanken är på gång att målas också.

söndag 17 oktober 2010

Gör om gör rätt...

Ja då har vi tagit bort allt igen, gjort om och höjt topplattan ca 3,5cm så nu hoppas vi på att det ska bli lagom höjd bak. Så imorgon ska andra sidan också fixas till och bilen få komma ned på golvet igen och om det bara är lite fel så justerar vi det på fjäderbenen men hoppas så klart på att det blir perfekt. Vill inte göra om igen...

fredag 15 oktober 2010

Bilen på marken igen

Ja då har bilen fått hitta ner på marken igen efter lite strul då stötdämparen tog i bakaxeln så det inte gick att skruva fast dämparna men det löstes med lite modifiering av dämparinfästningarna. Det verkar som bilen blev lite för hög bak som vi befarade men vi ska titta lite närmre på hur den är viktad då det för tillfället ligger tre hjul i bagaget som ska motsvara full tank och ett reservhjul. Men troligen kommer vi att höja bilen en centimeter fram och även göra det bak för att där kunna få lite längre fjädringsväg när dämparen trycks ihop från detta läge. Det innebär att vi då måste höja infästningen ca två centimeter inne i bilen.

onsdag 13 oktober 2010

Början till ett fjäderbenstorn

Då har topplattan och en vägg kommit på plats och det ska räcka för att kunna montera fjäderbenen och ställa ner bilen för att se vilken höjd det blir. Om det bara behövs justeras lite så gör vi det på fjäderbenen annars kommer vi flytta topplattan. Men förhoppningsvis behövs det inte göras några förändringar så då är det bara två väggar kvar på tornen och sen ska det helsvetsas. Tyvärr så fick vi inte de nya bussningarna till bakaxeln idag och kan då tyvärr inte montera bakaxeln imorgon, får förbereda lite ist.

måndag 11 oktober 2010

Hål...

Nu finns det inte riktigt någon återvändo när det har kapats ett hål för nya fjäderbensinfästningen. Hålet ska bli ytterligare lite större enda ned till golvet innan de nya "väggarna" kommer på plats. Bara hoppas det blir bra och det blir de säkert =)

söndag 10 oktober 2010

Lägesrapport

Nu är rostlagningen och till fixandet färdigt även på vänster sida. Så idag har vi diskuterat fram vart den nya infästningen för fjäderbenen ska sitta för att imorgon börja kapa hål för att kunna svetsa dit ett nytt fjäderbenstorn. Så sen är det bara att hoppas att beräkningarna/gissningarna på vilken höjden för tornen blir bra så att bilen hamnar i våg annars får man göra om och göra rätt =) Efterson vi inte vet hur hårda de nya benen är mot de gamla så får vi gissa lite.

torsdag 30 september 2010

Bromsar

Har hämtat bromsoken fram som har fått nya nipplar då de inte gick att öppna längre dock var några kolvar lite dåliga så oken är inte klara ännu. Så nu ska kolvarna undersökas och se om man kan få tag på några nya. Innan oken monteras på bilen igen så kommer de nog få bli blå igen även om guldfärgen matchar bärarmarna.

onsdag 29 september 2010

De nya grejerna

Nu har vi fått lite nya grejer, först en påfyllnadsslang till tanken så vi slipper ha påfyllningen gå genom hjulhuset, den ska gå genom bilen och ned genom golvet till originaltanken. Vi skulle gärna ha en säkerhetstank i bilen men med tanke på reglerna kring dem så blir det alldeles för dyrt. Sen har vi de nya fjäderbenen, värt att notera är att dessa har topplagring och egentligen är till en golf 2 så vi kommer alltså göra om tornen bak så att dessa går att montera. Vi kommer också se om det på något bra sätt går att göra flera infästningar på bakaxeln för att kunna göra en grov höjdjustering.

måndag 27 september 2010

Nu är rostlagningen på höger sida klar samma arbete på vänster sida har även påbörjats. Små men säkra steg framåt...

torsdag 23 september 2010

Då har det iaf hänt lite med rostlagningen, balken inuti tröskeln har fått sig lite ny fin plåt så nu ska bara utsidan få lite ny plåt också. Det har även beställts nya fjäderben bak så att vi snart kan börja titta på hur infästningen ska bli. Det går inte så fort framåt men det går åt rätt håll iaf. =)

torsdag 16 september 2010

Såhär står bilen i garaget för tillfället. Den saknar som synes hela bakaxeln med fjäderben samt tanken. Hålet framför hjulhuset är pågående rostlagning bilen måste ju tåla alla slag över stock och sten. Den nya bakaxeln ska få nya lite kraftigare fjäderben med bättre justeringsmöjligheter.

måndag 13 september 2010

Molin Motorsport Blogg

Nu har Molin Motorsport skapat sig en blogg så inom kort kommer det att komma upp information om vad som händer i garaget.